O dimineață, două continente și sănătate stoarsă într-un pahar

Draga mea C,

Mă agăț cu drag de cea mai recentă scrisoare. Mi-a plăcut cum mi-ai descris cu lux de amănunte diminețile tale din Canada, unde e frig și doar ceaiurile și șosetele flaușate mai reușesc să te încălzească. Ai un talent la scris și parcă am fost și eu acolo, cu tine storcând fructe și legume pentru cei 3 copii, pregătind pachețelele pentru prânz și dezghețând parbrizul. M-ai îndemnat să te aduc și eu în însoritul Cipru într-una din diminețile mele și deși nu se întâmplă la fel de multe în viața mea, iar eu nu sunt la fel de talentată într-ale condeiului, voi încerca totuși să-ți povestesc, cum mă pricep eu mai bine, de parcă am sta la o cafea amândouă.

Știi că mereu mi-am dorit ca diminețile mele să fie toate exact ca asta, căci am asociat-o cu fericirea supremă, dar cumva, pentru mine, visul acestei dimineți perfecte era prea greu de atins? Acum că a devenit realitate, că e palpabil și s-a materializat chiar sub ochii mei, mă simt ca un copil în ziua de Crăciun și nu-mi mai încap în piele de bucurie.

Eram deja trează când a sunat alarma. Mă întindeam pe salteaua recent cumpărată și între așternuturile proaspăt spălate. M-am ridicat încet și mi-am băgat picioarele în papucii de casă pufoși. Am tras draperiile și m-am grăbit să deschid geamul. Lumina nu a întârziat să inunde fiecare colț din cameră și M și-a ascuns repede capul sub plapumă. Știi doar că nu a fost niciodată prea matinal. Mi-am luat agenda de pe noptiera albă, din lemn masiv și am mers direct în bucătărie.

Ne mutasem de vreo lună în apartamentul nostru cu vedere la mare, dar mie încă îmi vine să mă ciupesc uneori, să mă asigur că nu visez. Noi am ales fiecare piesă de mobilier, fiecare nuanță de vopsea și fiecare aparat electrocasnic. Expresorul de cafea este jucăria lui preferată, iar storcătorul prin presare la rece, Hurom este jucăria mea preferată. Da, nu am putut să mă abțin și după elogiul pe care l-ai adus acestui storcător în scrisorile tale, a trebuit să îl cumpăr și eu. Cea mai bună decizie! Nu mai pot să-mi încet ziua fără un suc proaspăt. De fapt, am comandat unul și pentru mama, în România și îl va primi de ziua ei.

hurom_ha_i_one_stop_gray
huromromania.ro

Aud alarma lui M, dar știu că o va amâna pe prima. Probabil și pe a doua, dar asta îmi dă suficient timp să pregătesc sucul nostru preferat. Știi doar că nu îmi place să gătesc și că mă eschivez ori de câte ori pot. M glumește și spune că el e “gătitorul” în această relație, iar eu sunt “mâncătorul”, dar storcătorul Hurom HA-I One Stop mă ajută să-mi mai spăl din păcate. Nu-mi vine să cred că este atât de ușor de utilizat și curățat, încât până și eu sunt complet capabilă să îl manevrez. Când mi-ai zis de sistemul inovator de stoarcere lentă, prin presarea la rece m-am întrebat despre ce Dumnezeu vorbești, căci nu mai auzisem de un astfel de storcător. Am aflat între timp că astfel se păstrează cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime.

Înțeleg de ce găsești atât de practică gura mare de alimentare, mai ales când jonglezi cu mai multe treburi casnice deodată. Am folosit-o și eu de câteva ori, dar aici în Cipru, credem cu tărie în expresia siga, siga (încet, încetinel) așa că cel mai frecvent folosesc gura clasică de alimentare.

sucul perfect.png

Sucul acesta din mere verzi, pătrunjel, morcovi, portocale și pere ne-a dat energie în toate diminețile din ultima lună, dar mi-am comandat o carte de rețete și abia aștept să încerc cât mai multe combinații. Dar până mă voi trezi cu pachetul la ușă, mă mulțumesc cu rețetele găsite pe site-ul celor de la huromromania și cu ce am mai adunat de prin online.

Ai fi mândră să aflii că am deja niște provizii serioase de:

  • iarbă de grâu (alcalinizează organismul)
  • broccoli (asigură sănătatea inimii)
  • salată verde (previne osteoporoza)
  • morcovi (bun remineralizant)
  • păstrânac (reglează digestia)
  • rodie (efecte anti-îmbătrânire)
  • fructe de pădure (mențin sănătatea creierului)
  • grapefruit (întărește sistemul imunitar)
  • ananas (bogată sursă de micronutrienți)

Asta ca să menționez câteva dintre cele mai recente cumpărături, așa că sucurile și smoothie-urile sunt destul de variate.

Îmi fac 5 minute să-mi verific programul. O să fie o zi destul de încărcată, dar nu așa sunt toate zilele și pentru restul lumii? Oricum, îmi luam deja boost-ul de energie. M pășește agale în bucătărie, chiar la țanc să scoată feliile de pâine din toaster. Astăzi mi-am luat inima în dinți și am pregătit o omletă cu bucățele de avocado. Mă simțeam mândră de mine. Sunt micile lucruri în viață care te fac să te simți împlinit, nu-i așa? Faptul că ți-ai făcut patul dimineața, că nu ai sărit peste micul dejun, că ai stat de vorbă cu partenerul în loc să pierzi minute în șir pe rețelele de socializare.

hurom-h-ai-6
huromromania.ro

Dimineața asta perfectă, visată de mine de mult, nu e neapărat perfectă pentru că se desfășoară în apartamentul nostru cu vedere la mare. Nu, e perfectă datorită modului în care am ales să trăim de când ne-am mutat aici. Suntem mai organizați, ne facem patul dimineața, nu sărim peste micul dejun, mâncăm sănătos și ne simțim mai bine. Undeva între prea multe cine târzii comandate de la restaurantul chinezesc din apropiere și câteva zeci de ieșiri la fast food-uri, am realizat că alimentarea organismului nostru nu era de cea mai bună calitate. De fapt, din contră, îi ofeream ceva ieftin și prost, iar motorul nostru începuse să scoată un zgomot deranjant. M făcuse burtă, de aici și dureri de spate, iar pe mine celulita mă ținea departe de plajă și de mare – asta ca să menționez doar câteva dintre problemele pe care le remarcasem cu îngrijorare.

Începusem să citim despre o alimentație sănătoasă și ne tot promiteam că de mâine, ba de luni o să începem și noi să mâncăm mai sănătos. Dar frigiderul era plin de chestii nesănătoase și doar nu era să le aruncăm, plus că ziua de luni trecuse și mai bine începeam de săptămâna viitoare. Reprimam constant vocea aceea enervantă (vei intui că e vorba despre tine) care ne zicea că unul dintre secretele longevității este consumul regulat de sucuri din fructe, legume și frunze și în schimb ronțăiam cipsuri la seriale și mâncam fast food zilnic la prânz și cină. Dar când ne-am mutat și am făcut primele cumpărături ceva s-a schimbat. Ne-am maturizat brusc în supermarket, la raionul de fructe și legume și de atunci am început o viață nouă.

Am spălat rapid vasele și am mai pregătit câte un suc natural de portocale pentru mai târziu.

M își aranja cravata în oglinda de pe hol și mai că ar fi ieșit pe ușă fără să bea cafea. Dar nu a putut. Cafeaua rămâne singurul obicei nesănătos la care niciunul dintre noi nu poate să renunțe. Dar chiar și așa, cu o ceașcă de cafea dată pe gât rapid, în apartamentul nostru luminos, cu vedere spre mare, tot am parte de dimineața perfectă. O retrăiesc iar și iar de o lună încoace și încă simt nevoia să mă ciupesc uneori, să mă asigur că nu visez.

PS: Încă mai avem de lucru la camera de oaspeți, dar tot la tine îmi sare gândul când mai aleg câte o piesă de mobilier. Sper că știi că mereu vei fi bine-venită în casa mea, fie că alegi să vii singură, într-o vacanță departe de haosul din Canada, fie că alegi să aduci toată familia cu tine.

PS1: Ne gândim tot mai serios să ne luăm un câine.

hurom-2-1024x1024
huromromania.ro

PS2: Supa de pepene roșu, castravete și mentă ne-a salvat în zilele caniculare, dar se apropie iarna și da, știu că frigul de aici nu se compară cu cel din Canada, însă cred că voi trece în curând la supa de dovleac, cu morvoc și rozmarin. Tu ce supe/sucuri delicioase ai mai pregătit cu storcătorul minune de la Hurom?

 

Salutări din (încă) însoritul Cipru,

Cu drag,

S

 

logo-hurom_1504190816

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, proba 25 Hurom – un start perfect pentru o zi perfectă!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s