Fă-te și tu om! Comandă-ți un acoperiș deasupra capului de la #diviziadeacoperișuri

DOUĂ SECRETE ȘI O TEMERE

Nu știu câți oameni vor citi articolul meu, dar sper că va ajunge la câțiva dintre cei care sunt în plin proces de ridicare ori de renovare a unei case. În acest articol voi mărturisi două secrete și cea mai mare temere a mea, dar vă voi povesti și cum am economisit aproximativ 1000 de lei la achiziționarea țiglei pentru acoperiș.

Așadar să purcedem!

Cunoaștem cu toții zicala “S-a făcut om. Are un acoperiș deasupra capului!” și presiunea adusă de astfel de vorbe repetate la infinit de familie și prieteni. Singurul mod prin care te poți descotorosi de această povară este să îți cumperi sau să îți construiești o casă. Și nu e chiar floare la ureche…

Primul adevăr pe care-l voi așterne aici e că am stat în chirie vreo 15 de ani. Prin anul 2001 era o idee destul de bună, căci plăteam cam 100 de euro pe lună și nu înțelegeam de ce ar trebui să fac un împrumut la bancă și să mă îndatorez cine știe câți ani doar ca să-mi trec numele pe un act de proprietate. Între timp, chiria mea a ajuns să fie 240 de euro pe lună, cu tendințe de creștere, iar dacă ar trebui să adun câți bani am băgat, ani la rândul, în buzunarele unui proprietar norocos, fără ca eu să mă aleg cu altceva în afară de un acoperiș deasupra capului, cred că aș intra în depresie. Probabil mi-aș fi cumpărat 2 apartamente în 15 ani  (exagerez desigur) dacă în loc de chirie aș fi plătit o rată la bancă, dar asta a fost greșeala mea și nu sfătuiesc pe nimeni să se așeze prea confortabil în rolul chiriașului. Cu toții visăm la casa noastră sau, cum îmi place mie să o numesc, “acasă a noastră”, și obținerea unui astfel de locșor nu trebuie să fie o misiune imposibilă.

Celălalt adevăr e că părinții mei mi-au făcut cadou la 20 de ani, dorindu-și probabil să mă fac om odată, cel mai frumos teren pe care l-am văzut vreodată. Nu sunt bună la descrieri și ca să nu vă chinui cu figuri de stil forțate mai bine vă arăt despre ce e vorba:

Temerea mea cea mai mare a fost că voi începe construcția unei case, voi reuși să suport parte din cheltuieli, dar mă va prinde iarna fără acoperiș. Va ploua, va ninge pe structură, banii se vor împuțina și în loc de o casă voi ajunge să am o construcție neterminată și un gol în suflet și în buget pe care greu le voi mai umple. Vă rog spuneți-mi că nu sunt singura cu astfel de temeri! Nu sunt singura, nu?

Dar statutul ingrat de chiriaș în capitală și dorul de casă m-au făcut să-mi iau inima în dinți. Știu că pentru mulți Valea de Brazi din județul Hunedoara reprezintă doar una dintre multele zone moarte ale României. Pentru mine e aer curat, oameni simpli, pădure și trasee de munte de o frumusețe rară, peisaje diferite de la anotimp la anotimp și amintirea unei copilării fericite, parcă petrecută în alte timpuri mai limpezi și mai simple. Am cutreierat lumea în lung și în lat, dar zău că nicăieri nu e ca acasă și cum pot să lucrez de oriunde, având nevoie doar de un laptop, nu văd niciun impediment în construirea unei căsuțe aproape de orașul meu natal. Odată ce am luat decizia asta totul a decurs de la sine: economiile puse la un loc, împrumutul modic la bancă, ajutorul părinților, alegerea arhitectului și a meșterilor, materialele de construcție. Totul mă aducea cu un pas mai aproape de acasă, după o pribegie tare lungă, mai lungă decât mi-aș fi dorit.

Deși fiecare pas e important, nu vreau să vă plictisesc cu detalii inutile. Vreau doar să vă spun câte ceva despre acoperișuri și să facilitez alegerea celui potrivit pentru casa voastră.

După cum știți deja, îmi fac treaba de pe laptop și nu am făcut o excepție nici când a venit vorba de alegerea materialelor de construcție. De fapt, dacă e să fiu complet sinceră cu voi, nepotul meu de 12 ani i-a descoperit pe cei de la vindem-ieftin.ro și nu ar fi drept din partea mea să îmi asum meritul. Tot datorită lui, atât eu, cât și părinții lui am aflat de aceste recenzii video și am filmat livrarea primind cei 100 de lei promiși.

Nu am știut ce tip de țiglă să aleg și plănuiam să încep o investigație detaliată. Din fericire am sărit peste acest proces căci am găsit avantajele și dezavantajele țiglei metalice și ceramice într-un articol extrem de folositor. Puteți să le citiți și voi mai jos:

 

ȚIGLĂ METALICĂ SAU ȚIGLĂ CERAMICĂ? CUM ALEGEM?

AVANTAJE:

2
informații preluate de pe diviziadeacoperișuri.ro

DEZAVANTAJE

3
informații preluate de pe diviziadeacoperișuri.ro

Eu nu am dispus niciodată de un buget nelimitat și nici de meșterii necesari pentru realizarea unui proiect atât de complex precum montarea unui acoperiș cu țiglă ceramică, iar căsuța mea micuță și confortabilă nu era cadrul ideal de susținere pentru o greutate atât de mare. Așadar, în cazul meu, țigla metalică a fost alegerea evidentă.

 

DIVIZIA DE ACOPERIȘURI

Revenind la acoperișuri, trebuie să știți că există Divizia de Acoperișuri, un concept unic inițiat de cei de la vindem-ieftim.ro. Aici veți găsi garantat cel mai bun preț, calitatea solicitată și totodată și cele mai bune servicii. Ce au făcut ei a fost să adune toți producătorii de țiglă metalică într-un singur loc. Astfel voi puteți să-l alegeți pe cel compatibil cu cerințele voastre și puteți să comparați și prețurile. Eu am ales să țin cont de sfaturile consultantului pe care mi l-au pus la dispoziție și am ales un sistem complet pentru acoperiș din țiglă metalică Koral Mat și arată cam așa:

Untitled
diviziadeacoperisuri.ro

Nu voi intra în detalii tehnice pentru că nu mă pricep. Am ales această țiglă metalică de la Viking Pruszynski pentru că review-urile lăudau acest producător, dar și pentru că prețul sistemului cuprinde accesorii de montaj și sistem de scurgere, iar raportul calitate-preț e unul excelent. După ce am luat această decizie nu mi-a mai rămas decât să cer o ofertă, să plasez comanda și să aștept. Livrarea a fost perfectă și rapidă, fără să mai treacă prin alte mâini, respectiv prin alte depozite.

Nu v-am convins încă? Mai am un as ori doi în mânecă! Vindem-ieftin.ro asigură livrare la domiciliu gratuit oriunde în țară, garanții și certificate de calitate, dar și posibilitatea de a afla oricând starea comenzii voastre. Și dacă nici acum nu sunteți convinși… Ei bine, clienții lor economisesc 1000 lei / acoperiș, scutind uneori chiar și sume mult mai mari de atât, iar recenziile video lăsate de clienții mulțumiți sunt o dovadă palpabilă a dedicării și a profesionalismului unei întregi echipe.

Untitled4
diviziadeacoperișuri.com

PS: Inițial am încercat să mă las pe mâna unor meseriași recomandați de un apropiat. A fost un eșec încă de la prima strângere de mână și până la momentul penibil în care a trebui să-i concediez, înainte să se usuce cerneala pe contractele individuale de muncă. Nu știu voi, dar eu nu am de gând să plătesc niște oameni care îmi aduc resturi în loc de  materiale de calitate. Sunt o profesionistă în munca mea și am pretenția ca și oamenii în care-mi pun toată încrederea, să fie la fel în relația lor cu mine.

PS1: Acoperișul e aproape gata și chiar la timp căci imediat vine iarna. Abia aștept să mă bucur de primul Crăciun în casa mea și pentru prima oară voi fi eu cea care-i cheamă pe toți la masă. Vreau să le arăt că m-am făcut și eu om și că acum am un acoperiș deasupra capului.

PS2: Voi de unde ați procurat țigla pentru acoperișul casei? Știați de cei de la vindem-ieftin.ro? Acum știți. La cât mai multe acoperișuri trainice și decizii înțelepte căci unde nu-i cap, vai de picioare, iar acoperișul e capul întregii case.

Logo-VindemIeftin-300x300

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog, Proba 22 -Acoperiș pentru casa visurilor tale

Advertisements

One thought on “Fă-te și tu om! Comandă-ți un acoperiș deasupra capului de la #diviziadeacoperișuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s