Nuntă în miezul iernii la Royal Boutique Hotel

Știu că toate fetele visează la o nuntă mare, unde să poarte o rochie de prințesă Disney și să valseze cu prințul abia coborât de pe un cal alb. Și nu poți să le condamni, doar asta au citit în toate poveștile și își doresc să aibă și ele parte de au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Dar în timp ce prietenele mele se jucau cu păpușile și visau la ziua nunții lor, eu băteam mingea cu băieții în spatele blocului, dărâmam “garduri umane” la țară țară vrem ostași, mă ascundeam în cele mai neobișnuite locuri și nici nu-mi trecea prin cap să dau vreodată libertatea asta ca să trăiesc închisă într-un castel. Cel puțin așa vedeam eu viața atunci. Și părerea mea despre nunți a continuat până l-am întâlnit pe el. Nu e un prinț pe cal alb, dar e jumătatea mea și m-a făcut să-mi doresc să-mi petrec restul vieții alături de el. Și toate astea fără să mă simt o prizonieră în castel.

Și chiar dacă în interiorul nostru am știut mereu că ne vom căsători într-o zi, simt că am tot amânat acest moment. Deși nu vrem să admitem, cred că am așteptat să treacă primii 3 ani să vedem dacă iubirea noastră va trece testul timpului, apoi am așteptat să ne cumpărăm o casă căci nu voiam să locuim tot în chirie și după nuntă, iar apoi… Nu știu. Poate ne-a reținut și comoditatea. E nevoie de mult efort să organizezi o nuntă și aveam impresia că timpul nostru liber, și așa limitat, nu avea să ne permită luxul ăsta. Dar într-o zi de sâmbătă am fost la o nuntă care ne-a convins că vrem să fim în pielea mirelui și a miresei, în exact același loc. Petrecerea de nuntă organizată de Victor și Andreea a avut loc la salon nunți Brașov, în Hotel Royal Poiana Brașov și, oricât de mult am căutat nod în papură, a fost minunat. În seara aia am decis că ei sunt viitori noștri nași de cununie și am ales data, căci mai în glumă, mai în serios, întrebasem dacă în ziua respectivă sala era disponibilă. Era acum sau niciodată și am decis să fie acum.

Abia la câteva zile după am început să ne dezmeticim și să ne apucăm de treabă. Mi-am cumpărat chiar și o agendă ca să mă asigur că nu îmi scapă nimic. Stabilisem deja că ziua cununiei civile avea să fie cu două săptămâni înainte de cununia religioasă și de petrecere, alesesem nașii, domnișoarele de onoare și cavalerii și făcusem o listă de invitați. Nu ne doream o nuntă mare, căci în afară de a saluta pe fiecare în parte și a da ciocni paharele, nu am mai fi avut timp de nimic altceva, iar noi voiam să ne simțim bine. Așadar, lista finală se rezuma de 85 de persoane, iar capacitatea sălii de nunți era de 150 – ne încadram și rămânea mai mult spațiu pentru dans. Singura diferență dintre nunta nașilor și nunta noastră avea să fie anotimpul. Nunta lor a avut loc vara, iar nunta noastră avea să fie iarna.

Ce ne-a determinat să alegem anotimpul rece pentru nunta noastră

Știam că e neobișnuit, dar amândoi ne-am născut în Vălenii de Munte și suntem destul de imuni la frig. Pe lângă asta știam că avea să ne coste mai puțin decât o nuntă origanizată vara, mai mulți oameni ar fi putut să fie prezenți căci vara știam că se pleacă masiv în concedii rezervate cu un an înainte, majoritatea nerambursabile. Da, realizam că avea să fie frig, dar totodată urma să fie frumos. Puteam oricând să aruncăm o pătură peste spate sau să luăm un palton în spinare să ne țină de cald. În plus coafura mea și machiajul aveau să reziste mult mai bine deoarece nu exista riscul să transpir. La fel și pentru frumoasele mele domnișoare de onoare și invitate. Dar ca să înțeleagă toată lumea de ce am ales să facem nunta iarna pregătisem chiar și un colaj cu ce avem noi în minte. Nu știu cât am fost de convingători sau cât au fost de grăitoare imaginile, dar toți cei stupefiați inițial la aflarea veștii, ne spuneau că abia așteaptă să ne fie alături și să asiste la prima nuntă organizată iarna, căci nu mai fuseseră invitați la una.

 

Și dacă e să fiu complet sinceră… Ne doream ca nunta noastră să fie diferită, să fie specială și să rămână în memoria tuturor ca ceva unic. Dar tocmai pentru că eram atât de copleșiți de idei nu reușeam să întocmim un plan și să ne ținem de el. Voiam prea mult de la noi și de la o singură zi așa că a trebuit cumva să reducem ideile. Ca să scurtez povestea, voi reda, punct cu punct, lista cu lucruri esențiale pentru ca nunta noastră de anul viitor să fie perfectă:

1. Să avem aproape toate persoanele importante căci la ce bun să organizezi o nuntă dacă nu te poți bucura de ea în sânul familiei și între prieteni? În plus, iarna sunt mai multe șanse ca toată lumea să fie acasă și să onoreze invitația la nuntă căci rar se pleacă în vacanțe în perioada rece. Și oamenii sunt ca urșii, mai mult hibernează iarna, dar noi aveam de gând să îi scoatem din bârlog.

 

2. Un decor unic, rustic, înzăpezit, iar la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov găsisem cadrul ideal: curtea interioară a hotelului, vederea către pârtia de ski și Lacul Miorița din apropiere aveau să fie ideale pentru o ședință foto extrem de lungă. Eram în căutarea unui fotograf dispus să dârdăie cu mâinile pe aparat pentru niște poze excepționale și deja intrasem în posesia unor piese decorative pentru sesiunea foto.

 

3. Nu putea să lipsească nici mâncare tradițională, iar sărmăluțele moldovenești servite cu mămăliguță și ardei iute din meniul pus la dispoziție de cei de la Royal ne convinseseră încă de la început. Nu aveau prea multe lucruri în comun rudele noastre, dar plăcerea de a devora o sărmăluță în foi de viță era unul dintre ele.

Reteta-sarmale-la-ceaun-620x413
libertatea.ro

4. Un stand cu ciocolată caldă și vin fiert ca să ne încălzim (și îndulcim) când simțim nevoia. Nu aveam de gând să ne lăsăm invitații să înghețe de frig și chiar dacă tata avea un stoc impresionant de țuică pe care ni-l punea le dispoziție, era puțin probabil ca toți invitații să adere la ideea lui de a-și menține temperatura corpului constantă.

21-Hot-Cocoa-And-Chocolate-Bar-Ideas-For-Your-Winter-Wedding18
weddingomania.com

5. O sanie pe care să o decorăm și să o folosim la ședința foto. Probabil că tata va restaura sania mea de când eram copil pentru acest eveniment. Sau cel puțin așa se lăuda de când a aflat de ideea noastră.

winter-wedding-sleigh-mccall-burau-lucky-malone
countryliving.com

6. Încălțăminte confortabilă și călduroasă: avantajul unei rochii lungi de mireasă? Ascunde încălțămintea ceea ce înseamnă că voi purta cizme. Punct.

winter-wedding-stefy-hilmer-photography-1
bridalguide.com

7. Lucky, cățelul nostru avea să fie nelipsit din poze și de la eveniment și probabil va fi cel care va purta verighetele, într-un săculeț, prins la gât.

26804569_1154291004673261_5726224133347105272_n
arhiva personală

8. Ne doream multe lumânărele ca sa fie cât mai cozy sala, iar în loc de flori voiam mult verde. Până și buchetul de mireasă trebuia să se potrivească în peisaj.

 

9. Un altfel de tort: alb ca să fie în concordanță cu tematica și decorat cu elemente de iarnă.

emagiangrecoweddings_wedding-cake-with-a-winter-touch
stayglam.com

10. Voiam să folosim o păturică la ședința foto și de ce nu, chiar să oferim pături într-un colț al sălii, în cazul în care oamenii simt nevoia să se înfășoare în într-un strat pufos să se încălzească.

georgestreetphoto_snuggle-up
pinterest

11. După nunta organizată în zăpadă putem să evadăm într-o lună de miere la soare și sub umbra palmierilor. Amândoi ne doream să vizităm Mexicul, iar ce ocazie mai potrivită decât primul concediu ca soț și soție?

139271078
booking.com

12. Primul vals nu avea să fie un dans învățat și repetat, niciunul din noi nu își dorea să fie timorat și să numere în gând pașii. Voiam doar să ne bucurăm de moment și să ne bălăngănim în voie pe piesa noastră de dragoste preferată.

13285679_718442418258124_1116022055_n
arhiva personală

13. Nu plănuiam să aruncăm cu banii pe fereastră și să fim serioși: o nuntă organizată iarna este mai ieftină decât una organizată în toiul sezonului de nunți. Iar cu banii economisiți astfel aveam de gând să ne ocupăm noi și de cazarea în Poiana Brasov a părinților, a bunicilor mei și a câtorva prieteni apropiați. Plus că cei de la Royal Hotel Boutique ne ofereau două camere gratis pentru o noapte, incluse în pachetul de nuntă, pentru noi și nași.

36496174
hotel-royal.ro

Nunta urma să fie organizată bazându-ne pe această listă de idei și dorințe și eram convinți că va ieși totul exact așa cum ne doream. Poate că până la urmă aveam să fiu prințesă pentru o zi…

 

Royal

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, proba 20 – Jurnal de nuntă, la Royal Boutique Hotel

Advertisements

One thought on “Nuntă în miezul iernii la Royal Boutique Hotel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s