De Revelion ciocnim paharele în Dubai! Hai noroc și iar noroc, Christian Tour!

Mai știi că acum 5 ani, de Revelion, mașinile noastre se ciocneau și tu mă priveai cu furie, eu te priveam cu teamă, pentru întâia oară? Greșeala a fost a mea căci eram distrasă și deși nu am vrut să recunosc, da, mă machiam la volan. Întârziasem la petrecerea de final de an și am crezut că ar fi o idee bună să fac ultimele retușuri pe drum. Mașina ta era nouă și am cam șifonat-o. Țin minte că ai ieșit fumegând de la volan și, dacă nu vedeai la timp că sunt femeie, cred că m-ai fi luat la bătaie. Ne-am certat, te-am rugat cum am știut eu mai frumos să rezolvăm problema amiabil și nu știu nici acum de ce, ai cedat și m-ai lăsat să plec. Jumătate de oră mai târziu te regăseam la aceeași petrecere unde fusesem și eu invitată.

De atunci am mai ciocnit doar pahare de vin, chiar și de palincă, la ocazii speciale, iar anul ăsta, dă-mi voie să-ți spun, că de Revelion, urmează să ciocnim paharele de șampanie în Dubai. Îți vine să crezi că mergem la soare, la plajă? Cu temperaturile de acasă, nici mie nu prea-mi vine a crede. De fapt viața noastră mă face să mă ciupesc, din când în când, să verific dacă e pe bune. De ce, mă vei întreba? Pentru că nu am crezut că blogul nostru de travel o să fie atât de citit și nici că voi ajunge să vizitez atâtea locuri frumoase alături de tine. Că vom scrie despre asta, vom monta clipuri și că ne vom întoarce cu o tonă de poze din fiecare colțișor de lume. Ai avut dreptate, abordarea asta simplă, cu prețuri reale și vacanțe on a budget, e la mare căutare. Cred că, la fel ca noi, toți încearcă să economisească, dar să și călătorească puțin. Oricum, să știi că plecăm cu cei de la Christian Tour căci răsfoiam niște oferte speciale Revelion și, pe lângă Dubai, au o mulțime de destinații la prețuri friendly, de la India la Thailanda, de la Malaezia și Singapore la Africa de Sud. Super, nu?

Revenind la oile noastre, te-ai fi gândit la orice, dar nu la un Revelion în Dubai, nu e așa? Pune bine schiurile, sau nu le pune, căci în Dubai Mall există un Ski Parc unde zăpada se întinde pe 3000 de metri pătrați, dar ideea e că ne răsfățăm cu un Revelion Christian Tour! Ai mai schiat vreodată între cumpărături? Nu? Nici eu.

Ski Dubai in the Mall of Emirates
christiantour.ro

Nu mai mâncăm sarmale, mă vei întreba? Nu mai mâncăm sarmale, îți voi răspunde. Măcar anul ăsta fă-mi pe plac și hai să mâncăm pește. Eu chiar cred în superstiţia aia conform căreia dacă mănânci peşte în noaptea de Revelion o să te poţi strecura printre probleme şi obstacole cu agilitatea unui peşte în apă. O știu de la bunica și bunica mereu are dreptate. Nu vom renunța nici la cele 12 boabe de struguri pe care trebuie să le înghițim la trecerea dintre ani. Fiecare bob semnifică o dorință, dar știi deja asta. Anul trecut ți-a pierit pofta de mâncare după atâția struguri. Eu deja mi-am scris dorințele! Știu că ești curios, dar nu pot să ți le spun. Cică nu se mai îndeplinesc. O să insiști? Bine, îți spun trei dintre ele: vreau multă sănătate, că-i mai bună decât toate, belșug că e cea mai bună mângâiere și îmi mai doresc tare mult să ajungem în Mexic în 2019, dar sssssst!

În altă ordine de idei, ce spui? Îți place ideea asta, de a-ți petrece Revelionul doar cu mine? Știu că mereu l-am petrecut în familie sau cu prietenii, dar Crăciunul e un prilej mult mai potrivit să ne strângem cu toții la masă. Plus că mereu ne-am dorit să întâmpinăm noul an de undeva unde e cald, ca să nu mai dârdâim când ieșim să vedem focurile de artificii. Ar fi o schimbare frumoasă ca măcar o dată să nu mai înghețe sufletul în noi când ne sărutăm tandru sub vâsc pentru că afară sunt temperaturi de minus-nu-știu-câte-grade.

De ce Dubai? Hmm… Pentru că există zbor direct! Glumesc, desigur, când ne-au oprit pe noi escalele? Dubai pentru că e un oraș cosmopolit, care doboară atâtea recorduri mondiale (147) că abia poți să ții pasul cu noutățile. Dubai pentru că acum 70 de ani acolo era doar un deșert și vreau să văd transformarea cu ochii mei. Dubai pentru că până nu demult era un loc inaccesibil pentru middle class, iar acum un șezlong la malul unor ape turcoaz, în parcul Jumeriah, costă doar 6 euro. Dubai pentru că vreau să văd cum se îmbină cea mai înaltă clădire și cel mai rapid lift cu lumea șeicilor, unde apelul de rugăciune răsună de 5 ori pe zi. Dubai pentru că e locul unde modernul și tradiționalul merg mână în mână. Dubai pentru că aici 9 din 10 locuitori sunt străini și pentru că tot aici au ales peste 160 de națiuni să locuiască – vreau să înțeleg de ce. Dubai pentru Burj-Al-Arab, unicul hotel de 7 stele din lume, pentru Burj-Khalifa, pentru Mall Dubai, cel mai mare mall din lume, pentru insula artificială în formă de Palmier, pentru cel mai rapid roller coaster din lume – Formula Rossa (240 de km/h), pentru cel mai lung metrou automatizat din lume – Dubai Metro (75 de km). Vrei să continui? Nu? Așa mă gândeam și eu.

This slideshow requires JavaScript.

După cum vezi, o să fim cam ocupați, multe de vizitat, multe de făcut… Trebuie să ne înarmăm cu câteva baterii externe, să ne asigurăm că avem aparatele de fotografiat la noi și ochelarii de soare. Ah, ce bine sună!

Știi ce aștept cu nerădare? Focurile de artificii! De câte ori nu m-am uitat la filmările altora și m-am cutremurat de emoție?

New-Years-fireworks-display-in-Dubai-dreamstime_xl_48419851
christiantour.ro

De ce afli toate astea dintr-o postare pe blog, mă vei întreba? Ce alt mod mai bun de a-ți spune, dacă nu folosindu-mă de proiectul nostru de suflet?

PS: Voi ați fost în Dubai? Ce v-a impresionat cel mai mult?

PS1: Voi unde vă petreceți Revelionul anul acesta?

 

christiantour-300x294

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog, proba 19 – Revelion la soare alături de Christian Tour

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s