Și noi cu cine mergem în Japonia?

Se spune că dacă o prietenie trece testul primilor 7 ani, atunci e pe viață, iar noi urma să aniversăm 15 ani de amintiri. Nu ne venea să credem căci timpul are tendința să zboare fără să întrebe și noi ne simțeam tot ca niște copile. Voiam să facem ceva ieșit din comun, voiam să mergem undeva special și plin de semnificație. Cine știe unde avea să ne poarte viața în următorii 15 ani și voiam să purtăm cu noi amintirea unei vacanțe speciale.

Multe cafele și brainstorming-uri mai încolo o idee comună părea să capete în sfârșit contur.

Era o zi mohorâtă de noiembrie. Era sfârșit de săptămână și noi ocupasem cu noaptea-n cap masa obișnuită de lângă geam, în cafeneaua noastră preferată. Două fumătoare, două nefumătoare. Aveam ușa în apropiere și puteam să ne strâmbăm la ele prin fereastră atunci când ieșeau să urgenteze distrugerea plămânilor deja fragili după atâția ani de tutun și fum. Eu, ca de obicei, aveam agenda deschisă unde scrisesem posibile destinații, dar ultima dată, cu vot unanim, câștigase Țara Soarelui Răsare, așa că restul lumii trebuia să mai aștepte. Alesesem Japonia pentru că era unul dintre puținele locuri de pe Terra care părea să îmbine pasiunile tuturor. Să recapitulăm: Adina studiase ani de zile la facultate limba japoneză și visa la Tokyo încă de pe atunci, Talida nu ar fi spus niciodată nu unui sushi delicios, iar Iza, pasionată de istorie, abia aștepta să viziteze Hiroshima, singurul loc din lume atacat cu o armă nucleară în Al Doilea Război Mondial. Cât despre mine, eu voiam să ajungem în Tokyo în aprilie, să văd cele aproximativ 200 de specii de cireși înfloriți. Auzisem că e magic și voiam să văd cu ochii mei ceea ce-n pozele altora părea ireal și prelucrat cu meticulozitate.

-Bun deci am stabilit deja că mergem în Japonia în aprilie 2019. S-a uitat cineva de zbor? Unde o să ne cazăm? Cât stăm? Ce vizităm? De câți bani avem nevoie? Cui vindem un rinichi?

Adina, nerăbdătoare ca de obicei, lansa întrebări la care niciuna dintre noi nu avea răspuns încă. Deși aveam toate virusul călătorului în sânge, nu mersesem niciodată atât de departe, nu mersesem niciodată undeva unde totul e atât de diferit.

-Păi, mergem pe cont propriu? îndrăznise Iza să întrebe.

-Mereu am călătorit pe cont propriu, am răspuns eu puțin confuză.

Cine suntem Exact Travel Club agentie de turism
extclub.ro

-Da, știu, dar de data asta pare o misiune imposibilă.

Știam că Iza avea să își argumenteze alegerea și că va urma o dezbatere interminabilă. După o săptămână aglomerată la muncă ăsta era ultimul lucru de care aveam nevoie. Le-am întrerupt înainte să înceapă zarva.

-Cine crede că ar fi mai bine să mergem pe cont propriu?

4 degețele ridicate, două de mine și două de Talida.

-Bun. Propun să venim cu două variante. Noi două vom alcătui un intinerariu pe cont propriu, în timp ce voi găsiți cel mai bun circuit în Japonia. Mâine analizăm și alegem cea mai bună opțiune.

 

-A doua zi, aceeași cafenea, aceeași masă.-

 

-După un scurt research am găsit varianta ideală. După ce veți vedea circuitul în Japonia ales de noi, nu va mai avea rost să ne vorbiți despre al vostru.

-Adina, ești cam încrezătoare… Dar atunci lăsați-ne pe noi să începem că am asudat făcând o prezentare drăguță pentru voi.

-Hai, fie…

 

Japonia pe cont propriu

Haneda_kokusaisen_entrance
sursa: wikipedia

Ziua 1 și 2 – aterizăm pe aeroportul internațional din Tokyo, luăm un tren spre cazare (după ce alegem una dintre cele 4 variante găsite de noi. Le-am adăugat pe grupul nostru și aveți acolo un poll să votați care vă place mai mult.)

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 3 – o plimbare prin minunatul parc național Shinjuku Gyoen și o sesiune foto to die for, o altă sesiune dar de cumpătături de data asta la Ginza Six, unde avem de colindat în mai bine de 241 de magazine și vă propunem să ne încheiem ziua la Cat Cafe Mocha unde putem să alegem fiecare câte una din cele 20 de pisici de rasă cu care să ne jucăm în voie.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 4 – cartierul Nakameguro, renumit pentru cireșii înfloriți și peisajele sale, mergem apoi la Shibuya Crossing să vedem cum furnicarul de oameni traversează civilizat, fără să se împingă, iar oamenii din mașini nu claxonează enervați cum se întâmplă în intersecțiile noastre și nu în ultimul rând, vom merge în Shimokita, să ne pierdem pe străduțe, să intrăm în toate magazinele vintage de pe acolo și să ne umplem de energie pozitivă.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 5 – vizităm templul Senso-Ji și trecem neapărat și prin Tsukiji fish market, unde oamenii stau la coadă de pe la orele mici ale dimineții sau, mă rog, așa am citit.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 6 și 7 – Hiroshima. Vom vedea poarta O-Torii, care la maree este parțial acoperită de apă, iar la reflux, se poate ajunge până la poalele ei pentru a-i observa structura, am lovi clopotul păcii, instalat cu scopul de a elimina armele nucleare și de a aduce pacea în lume și dacă ne-ar mai rămâne timp am merge și în parcul Momijidani.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 8 și 9 – Muntele Fuji, despre care orice comentariu e de prisos, dar un proverb spune că “omul înţelept trebuie să viziteze măcar o dată în viaţă muntele sacru Fuji.”, iar noi nu vom face excepție de la regulă

Ziua 10 și 11 – întoarcere acasă.

Costuri
Zbor 750 euro
Cazare aproximativ 720 euro
Transport aproximativ 350 euro
Mâncare aproximativ 430
Obiective turistice 80 euro
Suveniruri 200 euro
Total 2,530 euro

 

-Nu e rău deloc pentru niște amatoare. Dar în timp ce vă urmăream prezentarea aia simpatică noi am notat niște întrebări.

Iza trase aer în piept și ne-a bombardat:

-Cum ajungem din punctul A în punctul B? Cu o hartă în mână? Întrebând localnicii? Cât timp vom pierde și de câte ori ne vom pierde? Da, poate că vom ajunge să vedem multe dintre obiectivele notate de voi, dar cine o să ne vorbească despre ele? Cum ne vom încadra în timp? De unde vom afla secretele și micile povestioare după care tânjim de fiecare dată?

Adina nu s-a lăsat mai prejos și ne-a atacat cu o nouă serie:

-În plus, câte ore v-a luat să găsiți atracțiile alea? Câte ore ne va lua să aflăm cum le vizităm pe fiecare în parte și să rezervăm fiecare hotel în parte? Câți bani se vor duce aiurea pe taxiuri atunci când nu o să știm unde suntem și cum să ne întoarcem la hotel? Presupun că peste tot scrie în japoneză. Cine o să ne citească numele clădirilor, numele străzilor?

-Tu, Adina. Tu.

-Hai să nu supraevaluăm cunoștințele mele de limbă japoneză, vreți?

-Eu zic să nu ne mai certăm și să urmăriți și prezentarea noastră. O să fiu sinceră și voi recunoaște că nu e o prezentare încropită de noi. De fapt, e chiar itinerariul găsit pe site-ul celor de la Exact Travel Clubdar credeți-ne, e perfect. Include tot ce aveți voi pe listă și mult mai mult. Să vă explic!

Iza era extrem de entuziasmată și vrând, nevrând împrumutasem și noi din starea ei.

 

Japonia cu Exact Travel Club

Image result for henri coanda to doha Image result for doha to tokyo map

 

sursa: flightera.net

 

 

Ziua 1 și 2 – întâlnire la ora 20:30 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul Exact Travel Club și plecare spre  Doha la 23:30, sosire în Doha la 05:15 și continuare spre Tokyo la ora 07:05, sosire în Aeroportul Haneda din Tokyo la 22:30, transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

 

This slideshow requires JavaScript.

Ziua 3. TOKYO – vom vizita Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, Koukyo Gaien, parcul din fața Palatului Imperial, de unde se văd cele două poduri de la intrarea în palat, Asakusa, cu templul  Senso-ji și cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară, plimbare cu vaporașul pe râul Sumida, apoi vom vizita Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde o să privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo, iar seara ne vom plimba prin parcul Ueno și vom admira cireșii înfloriți.

Ziua 4. TOKYO – NAGOYA – TAKAYAMA – Orașul vechi, în care s-au conservat străzi întregi cu case din perioada Edo (1600-1868), zona comercială, din sud cu magazine vechi de câteva secole, degustăm sake și vom fi inițiați în tainele fabricării sale, servim cina la un restaurant local, cazare în Takayama la un hotel tradițional numit ”ryokan” pentru o experiență japoneză autentică.

Ziua 5. TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA – KYOTO: Shirakawa-go, declarat obiectiv UNESCO în 1995, este un sat pitoresc, cu case țărănești vechi de 250 ani…

-Stați, stați. Stop, a intervenit Talida. Cât ne va costa minunăția asta de excursie în Japonia?

Adina: -Fie că alegem să mergem între 23 martie – 04 aprilie 2019, ceea ce înseamnă 13 zile / 10 nopti, fie că mergem între 26 martie – 07 aprilie 2019 vom plăti exact 2880.00 € / persoană.

Iza: -Adică vom plăti cu exact 350 de euro în plus față de circuitul vostru. Dar vorbim de un circuit în Japonia cu ghid vorbitor de japoneză și dacă ne-ați fi lăsat să terminăm ați fi aflat tot ce avem inclus în acest preț.

Talida: -Putem să intrăm și noi oricând pe site să citim itinerariul în detaliu.

Adina: -Gândiți-vă la avantaje! În primul rând nu ne mai batem capul cu fiecare amănunt în parte și să fim serioase, niciuna dintre noi nu are prea mult timp liber. Am rezervat excursia și gata, ne mai batem capul doar cu ce o să băgăm în bagaj înainte de plecare. În al doilea rând, avem transferurile de la aeroport la hotel și invers incluse, unde mai pui și o crozieră, o plimbare cu vaporașul, transferul bagajelor… Vreți să continui?

Iza: -Să nu uităm de mic dejun, 3 mese la prânz, o cină și intrări la toate obiectivele turistice – mai puțin cele opționale. Plus că în ultima zi avem late check out și putem să ne odihnim o oră, două înainte să plecăm spre aeroport.

Adina: -Și cel mai mare avantaj, cred că v-ați dat și voi deja seama, este că vom avea însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și  tradițiilor locale și ne va prezenta totul sub o altă lumină. Pe cont propriu simt că vom rata multe. Vom fi pe fugă mereu și ne vom stresa în fiecare clipă din fiecare zi!

Talida: -Și noi cu cine mergem în Japonia? Ce e cu agenția asta? Nu am auzit de ei.

Iza: -Poate că tu nu ai auzit de ei, dar alți oameni le folosesc serviciile încă din 1998, de când au apărut pe piață. Au o pagină cu testimoniale și citind despre vacanțele minunate ale altora ne-am convins că sunt cea mai bună variantă.

-Bine fetelor, am conchis eu, dacă ei v-au convins pe voi, să știți că voi ne-ați convins pe noi. Cum rezervăm?

Adina: -La ei pe site. După ce vom rezerva trebuie să plătim o primă tranșă de 30% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 20 de zile înainte de data plecării.

Talida: -Păi și ce mai așteptăm? Să nu mai fie locuri disponibile? Hai să facem rezervarea!

Toate: -Japonia, venim!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, proba – Proba 15, Japonia de după cireși

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s