Știi, tu mi-ai dat ideea asta! Tu și Bodor.

Ce ți-aș spune dacă ne-am întâlni

Știi, nu știam încotro mă va duce visul ăla vechi al meu, ideea nebunească răsărită din senin și imposibil de smuls din rădăcină, perspectiva asta pe care o contemplam cu o regularitate strictă. Uneori făceam strategii și stabileam detalii înainte să adorm și dimineața reprimam totul ca să-mi port pașii leneși spre clădirea de birouri unde vrând, nevrând pierdeam între 40 și 50 de ore săptămânal. Alteori, urcam vreo 10 etaje cu liftul și în timp ce-mi revizuiam absentă machiajul, plănuiam să-mi dau demisia, dar de îndată ce ușile se deschideau, mă scuturam de planul ăsta nebunesc și viața continua și azi întocmai ca ieri, întocmai ca mâine. Nu știu exact în ce zi, din ce anotimp decisesem să smulg visul ăla și să-l aduc în actualitate. A fost punct și de la capăt. Aveam suficiente economii și dacă dădeam greș, ei bine, puteam oricând să mă angajez pe un vas de croazieră și să fac încojurul lumii, așteptând ca toți să uite de eșecul meu.

Știi, de fapt tu mi-ai dat ideea asta. Tu și Bodor.

Mă întreb uneori cum ar fi să te întâlnesc pe stradă sau să te zăresc într-o cafenea arhiaglomerată, dând un shot de espresso? Nu te-aș întreba de ce nu ai mai venit la întâlnirea aia stabilită cu 6 luni în urmă, fascinați de o poveste cu iz romantic, inspirată din filme. Nu te pui cu viața, dar aș vrea să știi ce impact ai avut asupra mea și că pernuța de la tine a pus pe roate afacerea mea de succes.

Știi toate cadourile alea insipide care se cer schimbate? Că doar de aia se lasă eticheta atârnând și tot de aia și stinghereala celui care-l oferă năvălește-n cameră de îndată ce ambalajul cade la pământ. Tu mi-ai oferit singurul cadou personalizat. În cei 25 de ani ai mei doar tu. O viață de om și un singur cadou despre mine. Tot aud că un cadou îl reprezintă mai mult pe cel care-l oferă. Mereu mi-am zis că asta e absurd. Am vrut să fie și alți oameni așa fericiți cum fost eu în seara aia rece de februarie, când mi-ai dat o pernuță neagră cu zeci de cuvinte despre mine tăiate și presate pe materialul ăla din bumbac.

44568900_305331070293835_6732480125469720576_n
Arhivă personală

Am vrut să se simtă și alții la fel de speciali, așa că am deschis Cadouri despre eiHai să gravăm povești!

Știi că nu aveam habar ce materiale să folosesc? Voiam să fiu maleabilă, să pot oferi o cutie de lemn pe placul unei mame, o agendă între coperți de piele personalizată până la cel mai mic detaliu, un tablou în miniatură cu o amprentă gravată pe interior. Voiam să pot să fac cadoul despre acel cineva special, fără să fiu limitată în vreun fel. Mi-am dat seama că singurul lucru indispensabil era un gravator laser, dar în naivitatea mea, nu știam că unul singur îmi va fi suficient pentru toate materialele. Norocul a făcut să dau peste un video despre BCL-0605MU, un gravator laser de dimensiuni medii care încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul prelucrărilor laser. Cu el puteam tăia, grava și marca de suprafață și de adâncime la o viteză mare și cu o precizie incredibilă. Mi-a atras atenția și forma compactă și faptul că îl puteam așeza pe o masă sau pe un banc de lucru. Urma să lucrez de acasă, deci nu puteam să cumpăr un gravator de 400 de kilograme. Nu am stat prea mult pe gânduri după ce am văzut acel video și am intrat pe site-ul celor de la Bodor. Am citit specificațiile gravatorului laser și faptul că primise 4.5 din 5 puncte m-a convins. Dacă atâția oameni recomandă această marcă la nivel global, căci sunt recunoscuți în aproximativ 140 de țări și regiuni, atunci nu îmi asumam prea multe riscuri dând comanda.

bcl-0605mu
Sursă: bodorlaser.ro

Știi că sunt atehnică și îmi era tare frică să nu stric minune de mașinărie, dar după ce am trimis rapid un mesaj folosindu-mă de formularul lor online, mi s-a răspuns prompt, că la achiziție se face un training obligatoriu și că ofereau suport tehnic în garanție și post garanție prin telefon, email și Team Viewer. Oricum fie vorba între noi, mă gândisem că nu eram prima nepricepută ce le trecea pragul și treptat am învățat și eu una, alta. Am început cu un curs Autocad pentru începători 2D. Îți vine să crezi că acum sunt destul de bunicică și când vine vorba de 3D?

Știi că au trecut doi ani de atunci și că am atâtea comenzi că abia le mai fac față? Începutul a fost anevoios și de câte ori nu mi-a trecut prin cap să renunț, numai eu știu, dar ceva nu îmi dădea voie să abandonez vasul. Era visul meu, trebuia să lupt pentru el. Îmi făcusem niște cărți de vizită cu ajutorul celor de la Colop România – tot ei distribuie gravatoarele Bodor în România și fac o treabă tare bună. Știam că trebuie să ies în evidență, altfel cartea mea de vizită s-ar fi amestecat printre alte cărți de vizită, în sute de portofele și ar fi ajuns la gunoi când posesorul ar fi făcut prima curățenie. Mă îngrozea gândul că printre bonuri fiscale și alte șervețele umede, împachetate invdividual, cartea mea de vizită ar ajunge pe fundul unui coș de gunoi, în timp ce un om oarecare s-ar întreba Cine mai e și asta? Am personalizat cartea de vizită, am lucrat neîncetat la discursul meu, i-am dat diverse forme. Mergeam peste tot doar ca să mă prezint, dar a dat roade. Prima mea comandă… Un soț cu două job-uri uitase de ziua nevestei și era presat de timp. Mi-a zis că se iubesc, dar s-a instalat o rutină greu de alungat. Mi-a vorbit de ea, de ei, de-o viață în doi și am căzut de acord să îi pregătim un jurnal cu coperți din piele, pe care să gravez Jurnal capitolul 1, de Luiza M. Doamna lui mereu și-a dorit să fie scriitoare și parcă are mai multă inspirație pe hârtie decât tastând la un laptop. Între anumite pagini am inserat poze cu fluturi, căci îi plăceau tare mult fluturii, iar pe hârtiile anterioare am gravat câteva mesaje motivaționale, căci mi-a zis că se lasă ușor descurajată. Tot ei mi-au lăsat și primul review de 5 stele.

Știi că astăzi oamenii mă caută să le personalizez ziua nunții? De la panouri de lemn sau carton de dimensiuni medii, la invitații și la mărturii, ei îmi spun povestea lor și eu o repovestesc prin “gravurile mele”. Am creat cadouri pentru cluburi de lectură cu citate ale unor autori clasici, am personalizat căni din ceramică pentru cafele aburinde și povești interminabile, linguri de lemn pentru gospodine neobosite, am dat viață unei cutii din carton căci am gravat o balerină și-am introdus luminițe în interior. Dacă intri pe site-ul meu vei vedea pozele și o scurtă filmare. Chiar și umbra se proiectează minunat pe perete. Am tot refăcut cutiuța de atunci sub diverse forme. Am făcut plăsuțe cu bufnițe și tricouri inspirate din Game of Thrones. Am făcut o mică avere, dar tot din sufragerie lucrez. Nu aș schimba pijamalele pe niște tocuri și-o fustă veac.

Am făcut atâția oameni fericiți, dar știi ce nu am făcut? O altă pernuță neagră cu zeci de cuvinte presate pe un material din bumbac. Poate că tu mi-ai dat ideea asta, dar cadoul meu de la tine, rămâne doar al meu.

 

colop_1502401232-1.png

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2018, proba 8 – Creativitate și profitabilitate cu Bodor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s