Mallorca, cat ma costa 8 nopti

Cu flamenco instrumental pe fundal, din varful patului si in timp ce vantul sufla cu putere in Guernsey, am decis sa scriu despre costurile vacantei noastre in Mallorca.

DSC_0063.JPG

Inainte sa intru in subiect trebuie neaparat sa va spun ca 7 zile nu sunt suficiente. Poate 2 saptamani (si tot nu sunt convinsa ca ar fi destul timp).

Am fost destul de reticenta cand am gasit bilet dus intors cu numai 192 de lire de persoana pentru Palmade Mallorca (din Guernsey si cu escala in Birmingham). Stiti cu totii ca e o destinatie renumita mai ales pentru resorturile sale, dar Mallorca e mult mai mult de atat. Un scurt search pe Google e suficient, iar peisajele si plajele au un aer exotic, aproape imposibil de refuzat. Nici noi nu i-am rezistat, iar pe 11 septembrie, cu putin inainte de miezul noptii, din spatele unui geam oval ne minunam de multitudinea de lumini aprinse atat de tarziu in noapte si de cate avioane aterizasera de curand.

Taxiul a costat 25 de euro pana in Es Secar de la Real, iar in locul unui resort scump, noi am ales o camera dubla intr-un hostel. Baie in camera, un mic living in aer liber la care aveam acces doar noi, o cabina de dus, aer conditionat si wifi free au fost cele mai importante aspecte si hostelul acesta le bifa pe toate, la un pret acceptabil (27 de euro de persoana). Am fi putut sa platim dublu sau chiar si mai mult pentru o zona turistica precum Alcudia sau Playa de Muro, dar am optat sa stam in Palma de Mallorca si sa folosim autobuzele locale pentru a economisi mai multi bani.

Chiar in spatele cladirii era o statie de autobuz, iar din 15 in 15 minute, cu 1 euro si 50 de centi puteam calatori pana in Plaza Espana (centrul orasului), unde se afla si statia principala de autobuz care conecta Palma de Mallorca si restul insulei.

Mancarea nu este exagerat de scumpa, dar nici foarte ieftina. Un meniu la Burger King era undeva la 8 euro, la McDonalds cam 6 euro, iar restaurantele din oras ofereau meniul zilei la 16 euro.

Doua sezlonguri si o umbrela, cu seif inclus costau 13 euro si 50 de centi pentru toata ziua, iar bauturi racoritoare fie ne luam de la Mercadona (un lant de supermarketuri renumit in Spania) unde preturile nu depaseau 2 euro. Daca uitam totusi sa ne facem un stoc atunci apelam la beach baruri unde intr-adevar, o doza de suc sarea de 3 euro, iar o cafea era undeva la 5 euro.

Biletele de autobuz spre diversele plaje cu nisip fin si apa turcoaz variaza in functie de distanta, dar nu trec de 10 euro pentru un drum destul de lung.

Nu am stat sa notam fiecare chilipir, dar estimam acum ca 8 nopti in Palma de Mallorca pentru doua persoane nu ar trebui sa fie mai mult de 1200/1300 de euro si asta daca pui la socoteala zborul din Guernsey. Nu am verificat, din pacate, cat ne-ar fi costat zborul din Romania si acum nu pot sa caut un pret pentru trecut, dar plecare din Cluj pe 2 octombrie si intoarcere pe 11 am gasit la 192 de lire, pe Kiwi.

Temperaturile s-au incadrat intre 27 si 31 de grade si chiar daca a mai plouat uneori, asta nu ne-a stricat vacanta. Am dat iama in magazine sau am ignorat picaturile de apa si am ramas in mare, caci si ploaia e calda in Mallorca.

Revin cu obiective de vizitat si cateva dintre cele 100 de plaje pe care Mallorca le are de oferit.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s