10 lucruri pe care le urasc la interviurile de angajare

Cred ca as putea sa scriu o carte despre subiectul asta, dar voi incerca sa ma rezum la un articol. Pentru moment.

pexels-photo-533444

10. Atunci cand pozitia pentru care ai aplicat nu mai e disponibila, dar recruiterul decide sa tina interviul si asa ca poate, poate accepti un alt job similar. Chestia asta mi s-a intamplat de prea multe ori deja. Nu vreau un job similar. Nu m-am spalat pe cap si nu am imbracat cea mai buna camasa a mea pentru un job similar, care apropo, nu e nici pe departe similar. Ca sa nu mai pun la socoteala emotiile si stresul de dinainte de interviu. Totul pentru nimic.

9. Cand recruiterul nici macar nu are Cv-ul in fata si trebuie sa ii reciti ca pe poezie totul despre tine, de la inceputul trimpului si pana in prezent. Mi s-a intamplat si asta de cateva ori. Chiar si in cazul unui lant cunoscut de hoteluri la nivel international.

8. Cand recruiterul nu vorbeste engleza. Am dat interviuri cu oameni din Romania, Grecia, Cipru, Spania, Malta, chiar si Channel Islands si uneori mi-am folosit mai mult mainile decat cuvintele.

7. Atunci cand iti pun intrebari ipotetice.

Unde te vezi peste 5 ani?

Uhm…Nu stiu nici macar de unde o sa imi cumpar mancarea pentru cina.

Ce imbunatatiri ai putea aduce echipei?

Nu cunosc echipa aia. Poate ca e perfecta asa cum e. Poate ca e naspa rau. Va trebui sa lucrez acolo inainte sa ma apuc de schimbari.

Stim ca nu ai mai lucrat intr-o echipa asa de mare, dar cum te vezi lucrand cu inca 15 colegi pe tura?

Pot sa va povestesc despre experienta mea de pana acum. Pot sa imi imaginez cum ar fi cu atatia oameni in jur, dar asta nu inseamna ca se va si intampla ce voi spune eu acum ca sa imprezionez. Poate ca ma voi panica si o sa fug mancand pamantului. Ramane de vazut.

Daca ai fi o cutie de cereale, care anume ai fi si de ce?

Asta e grea. Va trebui sa ma gandesc bine.

6. Atunci cand nu iti dau detalii despre job, despre indatoriri, despre salariu, despre zilele libere, etc. si trebuie sa intrebi tu totul. Intrebare cu intrebare. Pana si eu as fi un recruiter mai eficient.

5. Atunci cand te intreaba daca ai nevoie de timp sa analizezi oferta, fara sa iti trimita totul in scris. Nu mai e 1400. Scuza-ma daca nu o sa te cred pe cuvant si o sa am nevoie de tot ce te-am fortat sa imi spui si in scris.

4. Cand iti spun ca vei primi un raspuns chiar daca e negativ si nu mai auzi de ei vreodata. Tot ce aveti de facut e sa copiati un mail deja existent si sa apasati un buton. Nu o sa va doara degetele de la atata lucru. Si chiar daca o sa va doara, asta e job-ul pentru care sunteti platiti.

3. Cand stabilesc interviul pentru o anumita ora si te suna cu cel putin jumatate de ora mai tarziu. Doar pentru ca nu lucrez niciunde, nu inseamna ca puteti sa dispuneti de ziua mea dupa bunul plac.

2. Atunci cand descoperi ca tot ce scrisesera in anuntul de angajare e o mare si urata minciuna.

1.Atunci cand analizezi oferta si mai trimiti cateva intrebari pe mail ca sa te lamuresti si primesti inapoi acelasi mail standard pe care il primesc toti si pe care, probabil, l-ai primit si tu deja, macar o data.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s