Cum sa calatoresti mai mult

Exista cineva care nu isi doreste sa calatoreasca mai mult? Sau care nu isi planuieste urmatoarea vacanta inca de cand s-a reintors acasa? Am sa raspund cu un mare NU. Din nefericire nu toate lumea dispune de un buget nelimitat pentru calatorii si noi, restul, trebuie sa gasim noi variante daca ne dorim sa calatorim mai mult si mai ieftin. Uite aici top 10 idei.

pexels-photo-196666

10. Internshipuri

Exista o multime de oportunitati sa calatoriti in strainatate ca intern. Fie ca vorbim de o companie internationala, fie de hoteluri sau restaurante, exista o multime de astfel de posturi disponibile. Va trebui sa inchei un parteneriat intre companie si universitate/liceu dar nu cred ca asta va fi o problema. Vei vizita o tara noua, iti vei face prieteni, vei economisi bani si vei castiga experienta intr-un domeniu care te intereseaza.

Poti apela la un program Work and Travel sau poti sa cauti singur oportunitati pe JustLanded sau Learn4Good.

9. Ce ar fi sa predai engleza in strainatate?

Daca vorbesti engla la un nivel avansat poti oricand sa predai intr-o alta tara din Europa. Sau ce spui de Africa, India sau China? Poti sa cauti astfel de job-uri aici sau aici.

8. Poti sa lucrezi la receptia unui hotel sau intr-un restaurant/bar pe perioada verii

Alege destinatii insorite precum Malta, Grecia, Spania sau Cipru. Cele mai multe dintre hoteluri iti vor oferi cazare si mesele gratis. Hotel CareerIndeed sau Learn4Good sunt doar cateva dintre site-urile unde poti sa cauti job-uri disponibile.

7. Erasmus

Fie ca mergi sa inveti intr-una din universitatile partenere pentru un semestru sau alegi sa lucrezi pe perioada verii, nu uita ca poti sa beneficiezi de programul doar o singura data.

6. Workaway

Folosind acest site poti sa alegi proiectul care crezi ca ti se potriveste cel mai bine. Poti sa ajuti intr-un hostel, la o ferma, poti sa participi la un proiect eco, sa ajuti intr-o ferma si multe alte astfel de oportunitati. Vei primi cazare si mancare gratis in schimbul muncii tale. De obicei vei lucra 4 sau 5 ore pe zi, 5 sau 6 zile pe saptamana. Restul timpului iti apartine. Poti sa te relaxezi, sa vizitezi sau sa lenevesti.

5. House Sit

Alege tara si cauta casa potrivita pentru tine. Vei avea grija de casa si uneori si de animalele casei in timp ce proprietarii sunt plecati. Practic, vei cheltui bani doar pe transport si pe mancare.

4. Au Pair

Au pair-ul ajuta familia la ingrijirea copiilor si/sau treburi domestice usoare in timpul sederii sale cu familia; in general primeste o alocatie baneasca rezonabila (sau bani de buzunar), cazare si mancare pe toata durata sederii sale.

3. Fa voluntariat in strainatate

Fa un bine in timp ce calatoresti. Poti sa alegi diferite programe de aici sau de aici.

2. Fii ghid turistic in strainatate

Poti sa cauti astfel de oportunitati direct pe Google sau Indeed, dar poti sa intri direct pe site-urile anumitor agentii de turism si sa aplici direct acolo.

  1. New Europe Tours
  2. Bus2alps
  3. Contiki

1.Foloseste Airbnb si Couchsurfing

Airbnb este o platforma online prin care se pot inchiria, oriunde in lume, camere, apartamente sau case direct de la proprietar. Compania detine un serviciu de inchirieri de 600.000 de listari in mai mult de 190 de tari.

Folosing Couchsurfing te poţi caza oriunde in lume fara sa platesti. Iti faci prieteni care iti ofera canapeaua lor libera si totodata ai parte de factorul local in calatoriile tale. Cu toate astea nu stiu cat e de sigur sa calatoresti singura, prin aceasta metoda, daca esti fata.

Voi ce alte metode mai stiti?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s