10 persoane disparute care nu au mai fost gasite

Am cateva astfel de cazuri despre care caut din cand in cand informatii ca sa vad daca investigatiile au dus la vreo pista noua. Cautand informatii despre astea, am gasit altele si altele. Am incropit o lista cu 10 cazuri inca nerezolvate.

10. Bobby Dunbar

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine

In 1912 parintii lui l-au dus la pescuit si copilul a disparut. Politistii l-au cautat pentru  8 luni, inainte ca un barbat pe nume William Cantwell Walters, care calatorea insotit de un baiat destul de asemanator cu Bobby, sa fie arestat. Barbatul pretindea ca baietelul se numea Bruce Anderson si ca nu era nici pe departe Dunbar. In cele din urma s-a ajuns la concluzia ca baietelul e Bobby si custodia lui a fost incredintata parintilor. In anul 2008 una dintre nepoatele lui Bobby Dunbar a facut un test ADN. A comparat rezultatul testului cu rezultatele preluate de la fratii lui Bobby. Nu erau inruditi.

9. Tara Calico

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg1

Pe 20 septembrie, 1988, in Belen New Mecixo, tanara Tara Calico pornea cu bicicleta pe la ora 9:30 dimineata. De obicei asculta muzica la walkmanul ei in timp ce pedala. La 12:30 trebuia sa joace tenis cu iubitul ei, iar de la ora 16:00 avea cursuri la universitate. Nu a ajuns la niciuna dintre activitati. Tara si bicicleta ei roz au disparut si nu au mai fost gasite nici pana in ziua de azi.

9 luni mai tarziu, la 1,400 de km distanta, o femeie gaseste o poza intr-o parcare de masini. Acolo fusese parcata inainte o dubita de culoare alba. In fotografie era o fata cu mainile legate la spate si cu banda adeziva la gura. Era asezata peste niste perne si cateva paturi, iar un baietel, legat la fel ca fata, se afla langa ea. Mama fetei a declarat ca e sigura ca fata din poza era Tara.

8. Heather Teague

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg2

1995, 26 august. Danyelle a disparut din Kentucky, din apropierea unei plaje. Un martor, care se pare ca se afla din intamplare acolo, avand un binoclu la el, a declarat ca fata a fost tarata inspre padure. Heater ar fi fost amenintata cu un pistol de un barbat inalt care nu purta tricou. Politia a investigat padurea, dar au gasit doar o bucata din costumul ei de baie, dar nicio alta dovada conform careia o crima s-ar fi produs in zona. In orice caz, elementele esentiale, adica rapitorul si victima nu au fost gasite. 22 de ani mai tarziu, familia si autoritatile inca mai cauta raspunsuri.

7. Brianne Wolgram

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg3

Brianne Wolgram avea 19 ani cand a disparut dintr-un orasel micut din Canada. A fost vazuta pentru ultima data intre orele 23 si 23:30 pe 5 septembrie, 1998. 5 zile mai tarziu, masina ei abandonata a fost gasita la 30 de km distanta. Portofelul ei, permisul si 200 de dolari au fost gasiti in interiorul masinii. Brianne fusese vazuta in compania a 3 femei care nu au fost indenditificate si despre care se crede ca nu erau localnice. Niciun cadavru nu a fost recuperat.

6. Lars Mittank

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg1.jpg8

La 30 iunie 2014, Lars Mittank, în vârstă de 28 de ani, a calatorit in Bulgaria, Nisipurile de Aur, pentru a petrece cateva zile relaxându-se cu un grup de prieteni. La 6 iulie 2014, a fost implicat intr-o altercatie cu patru barbati si a avut probleme cu una din urechi. La sfarsitul calatoriei un medic l-a sfatuit să nu zboare din cauza urechii si i-a prescris un antibiotic. Prietenii lui au vrut să stea cu el, dar Mittank a insistat că e în regulă si ca pot sa plece.

S-a cazat într-un hotel ieftin. Cu toate acestea, la o zi dupa plecarea prietenilor sai, Mittank a inceput sa se comporte ciudat. Comportamentul sau dubios a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale hotelului. A petrecut o singură noapte în hotel, dar era paranoic și inspaimantat. Mittank i-a trimis chiar si un mesaj mamei sale spunand că nu se simte în siguranta, ca ar trebui să-i anuleze cartea de credit si ca se ascundea de patru barbati.

Mittank a fost vazut pentru ultima data pe aeroportul din Varna. A fost prins pe camerele de securitate din aeroport fugind. Odată ajuns in afara aeroportului, a fost văzut sarind un gard, urcand pe o pajiste si disparand in padure. Nu a mai fost văzut de atunci.

5. Paula Welden

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg3.jpg1

Paula Jean Welden, în vârstă de 18 ani, a disparut la 1 decembrie 1946. Ea plecase intr-o excursie pe un traseu destul lung. Multi martori au declarat ca au văzut-o, inclusiv Ernest Whitman, un angajat al Bennington Banner care i-a dat indicatii. Ultima data a fost vazuta pe o poteca de un cuplu in varsta care era la aproximativ 100 de metri in spatele ei. Potrivit lor, fata a a mers dupa un colt, si când au ajuns si ei in acelasi colt,  disparuse. O cautare amplă a fost efectuata atunci cand Welden nu s-a intors la campusul colegiului. Cautarile au inclus chiar si o recompensa de 5.000 de dolari si ajutor de la FBI. Cu toate acestea, nici o dovada nu a fost găsită vreodată.

In aceeași zona unde Welden a disparut, au fost raportate inca 4 disparitii inexplicabile care au avut loc intre 1945 și 1950. Datorita ciudateniei acestor evenimente, radiodifuzorul Vermont si autorul Joseph A. Citro au numit zona respectiva ” triunghiul Bennington.”

4. Jennifer Kesse

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg3.jpg2

Jennifer Joyce Kesse (născută la 20 mai 1981) este o femeie de origine americana care a trăit în Orlando, Florida, si a dispărut in 24 ianuarie 2006. Disparitia ei a nedumerit anchetatorii si o investigatie de mari proportii a avut loc. La scurt timp după disparitie, masina ei a fost descoperita la mai putin de o mila de locuinta sa, parcata langa un complex de apartamente din apropiere.

Imaginile capturate de o cameră de securitate din apropiere au aratat ca o persoana ii parcheaza masina si pleaca pe jos, dar aceasta persoana nu a fost niciodata identificata.

3. Johnny Gosch

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg1.jpg1

Duminică, 5 septembrie 1982, în suburbia din West Des Moines, Johnny Gosch a plecat de acasa inainte de ivirea zorilor pentru a distribui ziare, dar nu a mai reusit sa termine traseul obisnuit.

Un vecin numit Mike a raportat ca l-a vazut Gosch vorbind cu un om ciudat într-un Ford Fairmont albastru. Politia a ajuns la concluzia ca Gosch fusese rapit, dar ei nu au putut stabili un motiv viabil care sa fi dus la disparitie. Au gasit extrem de putine dovezi si nu au arestat niciun suspect. La cateva luni dupa disparitia sa, Noreen Gosch a spus că fiul său a fost văzut în Oklahoma. O femeie declarase ca un baiat a strigat dupa ajutor inainte de a fi tarat de doi barbati intr-o masina.

Conform spuselor lui Noreen Gosch, in toiul noptii, in martie 1997, a fost trezita de un batut insistent la usa apartamentului ei. Afara era Johnny Gosch, acum de 27 de ani, insotit de un barbat pe care femeia nu il mai vazuse. Gosch a spus că si-a recunoscut imediat fiul, care si-a deschis cămașa pentru a-si dezvălui un semn de naștere de pe piept. “Am vorbit cam o oră sau o oră si jumatate. Johnny se uita spre cealalta persoana pentru aprobare sa vorbeasca “, declara Gosch. ” Nu a spus unde locuieste sau unde merge.” Politia nu a putut confirma daca spusele femeii sunt adevarate.

2. Brian Shaffer

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg1.jpg8.jpg1

Brian este un student la medicina in vârstă de 27 de ani care a disparut la 1 aprilie 2006, din Ugly Tuna, un bar din apropierea campusului. Brian este vazut intrand in bar pe camerele de supraveghere, dar nu este vazut iesind din bar si nu a mai fost vazut niciodată. Din moment ce Columbus are cele mai multe camere de securitate ale oricărui oraș din Ohio, mai multe decat Cleveland, Cincinnati si Toledo impreuna, ofiterii urmareau imaginile de la alte baruri pentru a vedea daca nu cumva camerele ar putea explica cum si cand parasise Brian barul. Cu toate acestea, camerele de la alte trei baruri din apropiere nu au aratat nici ele vreo urma. Era ca si cum se evaporase.

Logodnica lui l-a sunat pe Brian in fiecare seara inainte de culcare mult timp dupa dispariție. De obicei, intra direct mesageria vocala, dar intr-o noapte, in septembrie, telefonul chiar a sunat de trei ori, dar nimeni nu a raspuns.

Unul dintre investigatorii originali, Andre Edwards a declarat ca dupa o examinare extensiva a înregistrărilor camerei de supraveghere de la bar, din noaptea in care Brian a disparut, ar putea “sa spună cu 100% certitudine” ca Brian nu a plecat folosind scarile rulante. Poliția a declarat că au trei teorii ale cazului, dar a refuzat să le discute vreodata.

  1. Brandon Lawson

10 unsolved missing persons cases which will send chills down your spine.jpg11

Brandon Lawson era un barbat de 26 de ani din San Angelo, Texas. 8 august 2013 a fost ultima data cand Brandon a fost vazut. El si prietena sa au avut o cearta, iar Brandon a plecat in jurul orei 11:54pm, cu intentia de a merge la resedinta tatalui sau. Aproximativ 45 de minute mai târziu, Brandon l-a sunat pe fratele sau Kyle sa-i spuna ca a ramas fara benzina. Ceea ce se știe este ca, dupa telefonul sau catre Kyle, ceva s-a intamplat si Brandon a sunat la 911 – i-a spus dispecerului ca el era “intr-un camp” si ca avea nevoie de ajutor, mai exact ca avea nevoie de un politist. Dispecerul l-a auzit pe Brandon spunand: “Am dat peste cineva si acum ma ascund de ceilalti. ” Un alt apel a fost facut la 911, de catre un trecator tot in legatura cu masina lui Brandon, parcata pe marginea drumului, reprezentând un pericol. Kyle si prietena lui Audrey au mers sa ii duca o canistra cu benzina lui Brandon.

Ofiterul de politie, Kyle si Audrey au ajuns cam in acelasi timp. Nu exista nicio deteriorare vizibilă a masinii lui Brandon, iar cheile si telefonul lui mobil lipseau.

In timp ce vorbea cu politistul, Kyle a primit un telefon de la Brandon. Acesta spunea ca se afla la “zece minute în sus pe drum”. A mai menționat că sangereaza. Telefonul lui Brandon a murit si convorbirea telefonica s-a incheiat. Ceea ce Kyle a înțeles a fost “Sunt în câmp”. Kyle a crezut că poate Brandon se ascundea datorită unui mandat de acum doi ani, așa că acesta nu a făcut nici o referire la apelul telefonic. Dacă Kyle ar fi știut că Brandon sunase la 911, si-ar fi dat seama că fratele său nu “se ascundea”. S-a confirmat că rezervorul era intr-adevar gol. A avut loc o căutare detaliata a zonei, dar fara niciun rezultat. Brandond nu a mai fost gasit.

Tradus din engleza

 

Advertisements

One thought on “10 persoane disparute care nu au mai fost gasite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s