Cum sa economisesti mai multi bani!

Cum sa economisesti mai multi bani atunci cand nu prea ai bani…

Sa nu cumva sa spui ca e imposibil! A functionat pentru mine si cred ca ar trebui sa incerci si tu!

save more money

Am sa va spun cum am reusit eu sa economisesc bani in timp ce eram studenta. Si nici macar nu am prea lucrat. Asta daca nu pui la socoteala internshipurile din timpul verii si vreo 2 luni in ultimul an. Am avut mereu aceeasi suma de bani pe luna, primita de la parintii mei si bursa de la facultate. Nu era o suma prea mare, mai ales nu pentru un oras atat de mare si atat de scump precum Bucurestiul, dar chiar si asa am reusit sa economisesc suficienti bani, cat sa fiu mandra de mine.

1.Imparte apartamentul cu alte persoane! Astfel, in loc sa platesti de unul singur 250 de euro doar pe chirie, platesti cam 80.

2.Circula cu metroul sau cu autobuzul in loc sa iei taxiul. Ai putea chiar sa mai mergi si pe jos din cand in cand.

3. Daca iesi sa mananci la restaurant, mergi in timpul saptamani si alege mai bine sa mananci pranzul in loc de cina. Vei gasi oferte de tipul meniul zilei la cele mai convenabile preturi.

4.Foloseste legitimatia de student cat poti tu de mult! Primesti reducere la mijloacele de transport in comun, la intrarile la muzeu, teatru sau cinema, chiar si in unele baruri.

5.Fa cumparaturi doar o data pe saptamana! Stabileste o suma maxima pe care esti dispus sa o cheltui si taie de pe lista tot ce nu e necesar si poate sa mai astepte.

6.Pastreaza o lista detaliata a tuturor lucrurilor pe care ai cheltuit bani de-a lungul lunii. La final poti sa verifici lista si sa vezi unde mai ai de lucrat si la ce poti sa mai renunti.

7.Stabileste si o suma de bani pe care vrei sa o pui la ciorap lunar. Chiar daca o sa mai imprumuti bani de la tine din cand in cand, asigura-te ca o sa pui banii inapoi.

8. Nu iti cumpara cafea to go din oras! Eu asa am facut. Vreti sa stiti cat am cheltuit pe cafea in cei 3 ani de facultate? 5 zile pe saptamana, 12 luni, timp de 3 ani -> 1950 de euro. Aproximativ 650 de euro pe an! PE AN! Acum imi fac cafeaua acasa si o tin in termos.

9.Ce ar fi sa nu iesi in oras in fiecare weekend? O data la doua saptamani cred ca suna mai bine. Si pentru tine si pentru ficatul tau!

10. Pune la pusculita toate monedele! Cand eram mica puneam in pusculita tot maruntisul si cand mi se parea mie ca am strans suficient ii dadeam toti banutii bunicului sa mearga sa ii schimbe. Cred ca mai adauga si el o contributie generoasa, caci astazi monedele mele insumate nu mai dau un total atat de mare, dar la fiecare 3-4 luni, mai strang 40-50 de euro.

Si un extra sfat: Incearca sa nu cheltui nimic pentru o zi sau chiar doua pe saptamana! Eu una eram foarte fericita la finalul zilei cand puteam sa scriu in agenda, la bani cheltuiti: 0.

Aveti alte sfaturi? Vrem sa le aflam si noi!

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Cum sa economisesti mai multi bani!

  1. Hehe, o alta metoda super eficienta sunt plicurile, metoda pe care o folosesc si astazi. Plicuri pentru facturi, plicuri pentru cumparaturile pe fiecare saptamana si plicuri pentru vacanta, iesit in oras si alte activitati.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s